Willem de glazenwasser gevonden

Kroongetuige Fred Ros meldt in zijn verklaringen in het Passage-proces dat ene Willem de glazenwasser betrokken is geweest bij de liquidatie van Cor van Hout in 2003. Hij zou ook de motorrijder zijn die op de bekende foto te zien is. Vrij Nederland weet wie het is.

Maikel B.

Er gingen geruchten over deze Willem. Hij zou in Oost-Europa wonen, hij zou dood zijn, hij zou in Mijdrecht wonen in een rijtjeshuis. De recherche heeft hem getraceerd en uitgebreid met hem gesproken, aldus VN. In oktober jongstleden heeft Maikel B, zoals Willem de glazenwasser werkelijk heet, zichzelf gemeld bij de politie. Hij ontkent ook maar iets van doen te hebben met de liquidatie van Cor van Hout.

Trap

Ros zei in zijn kluisverklaringen dat Willem de glazenwasser aanvankelijk mee zou doen aan de moord op de Heinekenontvoerder, maar dat hij er later toch vanaf zag. Om er onderuit te komen zou hij zich tijdens een glazenwassersklus moedwillig van een trap hebben gestort, waardoor hij zijn benen brak, aldus Ros.

Wietplantage

Volgens Willem/Maikel is dat complete onzin. Hij is bij het runnen van een wietplantage van een stelling gedonderd en heeft daarbij zijn bekken gebroken. Willem/Maikel ontkent ook dat Ros hem heeft bedreigd aan zijn ziekenhuisbed, zoals de moordmakelaar zelf beweert.