Winkeldief gooit getuige in water

Een winkeldief is maandagavond in Abcoude na een lange achtervolging bij zijn kraag gepakt door het personeel van een winkel, die hij vlak daarvoor had leeggeroofd. Tijdens zijn vlucht, gooide hij na een worsteling nog een getuige in het water. Die getuige zat ook achter de winkeldief aan en raakte met hem in gevecht langs het water van de Angstel, waar hij later kopje onder ging. Toegesnelde agenten konden de man aanhouden omdat winkelpersoneel de man alsnog wisten te pakken.

Een medewerker van de winkel vond dat de aangehouden man zich verdacht gedroeg in de zaak. Later bleek dat hij onder meer flessen port had gestolen. Toen de medewerker de man wilde aanspreken, ging hij ervandoor. Vervolgens ontstond er een achtervolging, waarbij ook een getuige betrokken raakte. 

De getuige had het een en ander gezien en wist de dief tot tweemaal toe te pakken te krijgen. Bij de tweede keer raakten ze in een worsteling en werd de getuige in het water van de Angstel gegooid. Het winkelpersoneel, die nog steeds in de achtervolging waren, wisten de man toch te pakken en hij werd aangehouden door de politie. De winkeldief zegt 32 jaar te zijn en uit Armenie te komen.