Wit dameshorloge op plaats delict

De politie zoekt naar de eigenaresse van een wit dameshorloge dat is gevonden bij de plaats delict na de liquidatiepoging in Berghem op 10 juli. Volgens Omroep Brabant zoekt de politie naar deze vrouw en ook naar een VW Caddy die door een getuige is gezien.

Caddy

Bij de aanslag in een zalencentrum in Berghem raakte een 28-jarige vrouw ernstig gewond. Het witte dameshorloge werd vlakbij de locatie van de schietpartij op straat gevonden. De politie vermoedt dat de eigenaresse een bruikbare getuige is. Direct na het schieten is de dader er te voet vandoor gegaan.

Een – nog onbekende – getuige zou hebben gezegd dat er een auto met hoge snelheid door de polder heeft gereden na de schietpartij, dat zou misschien een Volkswagen Caddy zijn geweest.

A73

Omdat het tijdens de schietpartij druk was op straat verwacht de politie dat er nog getuigen zijn die belangrijke informatie hebben. Meerdere bronnen spreken ervan dat er sprake was van een persoonsverwisseling en dat het eigenlijke doelwit Bianca van der H. zou zijn geweest. Dat is de weduwe van Hans van Geenen, die in 2008 werd geliquideerd op de A73. Vorig jaar is er een mislukte aanslag op Bianca van der H. gepleegd.

Haar advocaat Mark Nillisen heeft tegen Omroep Brabant gezegd dat zij – als de geruchten kloppen – mogelijk ernstig gevaar loopt. Hij wil dat het Openbaar Ministerie onderzoekt of de geruchten over de persoonsverwisseling kloppen.