Witte heroïne weer terug in Amsterdam

Er zijn opnieuw drie toeristen in Amsterdam onwel geworden nadat ze witte heroïne hadden gebruikt die was verkocht als cocaïne. Het gaat om drie Deense toeristen, die de drugs afgelopen woensdag kochten. Er zijn bewakingsbeelden van de mogelijke verkoper.

De Deense toeristen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn daar behandeld en inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De man die de drugs waarschijnlijk verkocht, is gefilmd door bewakingscamera’s. De politie heeft de beelden vrijgegeven.

De gemeente Amsterdam startte eind vorig jaar een waarschuwingscampagne nadat meerdere drugsgebruikers waren overleden omdat ze witte heroïne als coke hadden gebruikt. De drie toeristen zijn de eerste slachtoffers sinds 25 november. De gemeente haalde de waarschuwingsborden eind januari weg.

Drie doden

In oktober kwam een Britse toerist om het leven nadat hij witte heroïne had gesnoven. In november werden twee Britse toeristen dood op hun hotelkamer gevonden; ook zijn hadden witte heroïne gebruikt.

De gemeente gaat nu opnieuw met de waarschuwingscampagne beginnen. Ook worden zelftests bij smartshops verstrekt. Daar kunnen toeristen zelf checken of de coke die ze hebben gekocht in werkelijkheid geen witte heroïne is.

Lees ook:

Wat is witte heroïne eigenlijk?