Witteboordencrimineel overleden in gevangenis

Will Frencken (1951), een van de hoofdrolspelers in de zogenoemde Klimop-affaire, is in de gevangenis van Ter Peel (Limburg) overleden. Dat meldt Vastgoedmarkt. Frencken was voormalig directeur vastgoed van het Philips Pensioenfonds. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot 5 jaar cel, onder andere voor deelname aan een criminele organisatie. 

Frencken werkte onder meer samen met Jan van Vlijmen (nummer 84 in de Crime Top 100). Laatstgenoemde was directeur vastgoedontwikkeling bij het Bouwfonds, de huidige Rabo Vastgoedgroep. Frencken en Van Vlijmen maakten frauduleuze afspraken over de verkoop van vastgoed waarbij miljoenen in hun eigen zakken verdween.

Kwart miljard

Naast Van Vlijmen en Frencken waren er nog meer verdachten. Meerdere pensioenfondsdirecteuren verkochten tegen zeer ongunstige prijzen vastgoed, in ruil voor smeergelden. In totaal verdween er een kwart miljard. Daarvan is een groot deel terug gevonden. Het Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds wisten zo’n 141 miljoen terug te krijgen.

Longontsteking

Frencken’s gezondheid was al enige tijd niet meer goed, zo meldt Vastgoedmarkt. Tot woensdag 28 november lag hij nog met een zware longontsteking in het ziekenhuis. Omdat zijn toestand iets was verbeterd, was hij die dag weer naar zijn cel teruggebracht, waar hij enige uren later onverwacht overleed.