Witwasonderzoek na woningoverval

Een 49-jarige man uit Heerlen is maandag aangehouden op verdenking van witwassen. De man kwam in beeld van de politie tijdens een onderzoek naar een woningoverval in Deurne, waarbij een ouder echtpaar slachtoffer werd. De daders waren er met een kluis vandoor waren gegaan, maar in het huis bevond zich nog een andere kluis. 

In die achtergebleven kluis vond de politie enkele honderdduizenden euro’s cash. Uit nader onderzoek bleek dat een familielid van de bewoners, de 49-jarige inwoner van Heerlen, het geld daar had ondergebracht. Omdat de officiële inkomsten van deze man het bezit van een dergelijk enorm contant geldbedrag niet konden verklaren, zijn financieel rechercheurs met de zaak aan de slag gegaan. Dat leidde tot de arrestatie van de Heerlenaar. In zijn woning werden nog eens tienduizenden euro’s cash gevonden.

Whisky

In het huis in Deurne, waar de kluis met honderdduizenden euro’s werd aangetroffen, vond de politie later ook nog honderden flessen whisky. De politie vermoedt dat deze partij ook een grote waarde vertegenwoordigd.