Witwasonderzoek naar erfenis Karel Pronk

De FIOD en de politie zijn een onderzoek gestart naar de ‘criminele’ erfenis van de geliquideerde Karel Pronk (foto). Er zijn doorzoekingen gedaan in twee woningen, een garagebox en een kelderbox in de omgeving van Den Haag en in een woning op Ibiza. 

Tijdens de doorzoekingen is onder andere beslag gelegd op administratie, drie auto’s, een boot, drie luxe horloges en contant geld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Geld en vermogen

De FIOD vermoedt dat Pronk geld en vermogen dat is verkregen uit misdrijven bij derden heeft ondergebracht om het zo uit het zicht te houden van de Belastingdienst en opsporingsinstanties. Het onderzoek, dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie in Den Haag, richt zich op de personen die geld of voorwerpen van de geliquideerde Pronk voorhanden hebben.

Haagse Holleeder

Karel Pronk, ook wel de Haagse Holleeder genoemd, werd dinsdagochtend 7 augustus doodgeschoten bij Koffiehuis Het Kalf in het Kalversbos in Delft. De politie verdenkt Errol Janssen (51) ervan de schutter te zijn geweest. Janssen is ook bekend onder de alias Mick van der Laan. Hij is sinds de dag van de schietpartij spoorloos verdwenen.