Witwasser was directeur van betaalservice

Een van de verdachten in de zaak tegen de 'Eindhovense gokmiljonairs' was de directeur van Buckaroo, een tussenpersoon in online betalingen. De verdachte is door het bedrijf ontslagen. Buckaroo is door De Nederlandsche Bank verplicht de klanten door te lichten en te kijken waar het geld van hun klanten terecht komt.

Het bedrijf had drie gok-bv's als klant, meldt het Eindhovens Dagblad. Twee jaar geleden werd door de raad van commissarissen ook al bezwaar gemaakt tegen dubieuze klanten, maar toen beschermden bestuurders deze bedrijven nog. Bij het ontslag van de verdachte in de witwaszaak tegen de gokmiljonairs, werden twee andere bestuurders ook ontslagen.

CJIB en Staatsloterij als klant

Buckaroo verzorgt online betalingen voor onder andere webshops. Klanten van de shops maken het geld over naar Buckaroo, die het geld overmaakt naar de opdrachtgever. Onder de klanten zitten onder meer het Centraal Justitieel Incasso Bureau, RTL, de Staatsloterij en Ziggo.

Witwassen

De voormalig directeur wordt door justitie gezien als mede-witwasser. In de zaak zijn drie hoofdverdachten. Zij zouden een online gokimperium hebben opgezet waarin 110 miljoen euro werd omgezet. Goksites zijn in Nederland verboden. Het geld dat met de sites werd verdiend, werd via een ingewikkelde constructie witgewassen.

Quote top 100

Een van de hoofdverdachten zou ook geld hebben verdiend met de handel in softdrugs. Dat geld zou zijn geïnvesteerd in de goksites. Twee van de hoofdverdachten, de broers Michel en Maurice G., stonden in de Quote Top 100 van jonge miljonairs.