OM onderzoekt witwassers Libanon

De politie heeft de afgelopen twee weken 1,8 miljoen euro contant geld in beslag genomen en vier verdachten aangehouden op verdenking van witwassen. Overeenkomst: ze kwamen allen uit Libanon. Op 31 oktober werd in Amsterdam 1.000.060 euro in beslag genomen bij een 24-jarige man die met een rolkoffer vol bankbiljetten in een taxi wilde stappen. Op 6 november werd een 33-jarige vrouw aangehouden op de A12 richting Duitsland met 500.000 euro In de kofferbak van haar auto.

En op het Centraal Station in Rotterdam zijn dinsdagavond twee mannen van 56 en 30 jaar gearresteerd die op het punt stonden de trein naar Parijs te nemen met 300.000 euro cash bij zich.

De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Libanon of hebben Libanese familiebanden. Een gecombineerd team van de Nationale Recherche en de FIOD onderzoekt of er een Libanese witwasorganisatie actief is Nederland.

Op zondag werd op Schiphol een stel uit Antwerpen (38 en 36 jaar) aangehouden op verdenking van witwassen omdat ze geen aannemelijke verklaring kon afleggen voor het bezit van 50.000. Ze wilden ermee naar India reizen.