Witwasverdachte moet 2,2 miljoen betalen

De 50-jarige Ramphis R. Curaçao moet ruim 2,2 miljoen euro aan de Nederlandse staat betalen vanwege witwassen. Hij zou via een postagentschap in Breda geld hebben doorgesluisd dat was verdiend met de handel in cocaïne. Hij werd eerder al veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf.

Tegen die straf is hij in hoger beroep gegaan, dat nog loopt in het gerechtshof in Den Bosch. Het is nog onduidelijk of R. ook in beroep gaat tegen het bedrag dat hij nu moet betalen.

Geld naar Caribisch gebied

Volgens justitie was R. de spil in stromen zwart geld. Hij zou jarenlang transacties hebben geïnd. Het geld dat werd verdiend met drugshandel zou bij hem terecht komen. In totaal gaat het om ruim 2,2 miljoen euro. Hij sluisde het geld weer door naar het Caribisch gebied.

R.’s advocaat stelde eerder al dat het bedrag veel te hoog is. Volgens de advocaat is de 2,2 miljoen helemaal niet in de zakken van R. terecht gekomen. Maar de transacties vanaf het postagentschap in Breda gingen naar de andere kant van de oceaan, maar ook daar inde R. het geld.