Woede op advocaat om verkrachter

Advocaat Barry van de Luijtgaarden uit Breda heeft veel negatieve reacties gekregen op zijn poging om de veroordeelde Ossendrechtse verkrachter en ontvoerder P. van E. (24) in vrijheid te stellen. Van de Luijtgaarden vindt het vonnis dat tegen zijn cliënt is uitgesproken ‘nietig’, omdat het door de Bredase rechtbank al op internet werd gezet een paar uur vóór de uitspraak. Deze faux pas van de rechtbank wil Van de Luijtgaarden afgestraft zien met de nietigverklaring van het vonnis en de invrijheidstelling van zijn cliënt. Van E. heeft vijf jaar cel en tbs gekregen voor ontvoering en verkrachting van een 13-jarig meisje uit Huijbergen. Hij heeft dit delict bekend.

Het Hof in Den Bosch heeft Van de Luijtgaardens verzoek gisteren verworpen. Maar de advocaat heeft nog een hoger beroepszaak te gaan (van het Openbaar Ministerie, over een vrijspraak voor een tweede verkrachting). De advocaat zal in dat proces wéér om nietigverklaring van het vonnis vragen.

Uw cliënt heeft de verkrachting en ontvoering van een 13-jarig meisje uit Huijbergen bekend. Veel mensen zijn boos dat u probeert zo’n man vrij te krijgen door gebruik te maken van een slordige fout bij de publicatie van het vonnis.

‘Als mens begrijp ik die boosheid zeker. Alleen heeft de cliënt mijn juridische expertise ingehuurd, niet mijn menselijke expertise.’

Lees verder BN/De Stem.

Lees ook: Ossendrechtse verkrachter wil toch uit cel na blunder rechtbank