Woning Bandidos-lid dichtgetimmerd

De woning van Bandidos-lid Harrie Ramakers in Nieuwstadt is sinds de tweede aanslag van afgelopen weekend voor een periode van minstens drie maanden gesloten. Het huis van het motorclub-lid is op last van de burgemeester dichtgetimmerd. Dat meldt dagblad De Limburger. Ramakers zou zijn ondergedoken op een bij de politie bekend adres.

Het huis van Harrie Ramakers is twee keer in ruim een week tijd het doelwit geweest van een gerichte aanslag. Daarbij vielen geen gewonden. Wel was er veel schade aan het pand en auto's.

Volgens burgemeester Jos Hessels, van Echt-Susteren, is de openbare orde rondom de woning van Ramakers in het geding. Een bestaande gemeentewet geeft de burgemeester de mogelijkheid een pand daarop te dicht te timmeren en te sluiten. 'Vorige week waren de mensen geschrokken', zei de burgemeester zaterdag, 'maar na vannacht zijn ze bang.' De woning en de omgeving worden permanent beveilgd en bewaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was het huis van Harrie Ramakers voor de tweede keer het doelwit van een aanslag. De aanslagen worden in verband gebracht met de motorwereld. Ramakers startte vorige week in Sittard een chapter van Bandidos MC. De eerste in Nederland. Bandidos zijn van oudsher de aartsrivalen van de Hells Angels.