Woning beschoten in Amsterdam

Vannacht is een woning boven coffeeshop The Power in de Sarphatistraat in Amsterdam beschoten. Twee kogels vlogen daarbij door de ruiten. De bewoners van de woning raakten niet gewond. De coffeeshop is dit jaar al twee keer eerder beschoten.

De eerste keer vond de beschieting plaats op 16 februari. Op last van de gemeente werd de zaak toen drie maanden gesloten. De coffeeshop was in mei van dit jaar nog geen week open, toen er al weer een beschieting plaatsvond. Sindsdien is The Power gesloten.

Doelwit

Coffeeshops in Amsterdam zijn vooral de laatste maanden vaak doelwit, zoals DNA (4 mei en 7 september), Green Place (27 september), Blue Lagoon (19 oktober), Roxy (23 oktober) en Vondel (25 oktober). En op 31 oktober werd restaurant Green House Kitchen beschoten; het restaurant ligt naast coffeeshop The Green House.

Tot voor kort was het beleid van de gemeente Amsterdam dat een coffeeshop die was beschoten, onmiddellijk haar deuren moest sluiten. Enkele dagen geleden werd bekend dat dit beleid inmiddels is aangepast. Voorwaarde is dat eigenaren beloven informatie te delen en toezeggen hun zaak na een schietpartij zelf een week te sluiten voor onderzoek.

De politie heeft voor de beschieting van DNA inmiddels een 23-jarige man aangehouden.