Woning beschoten in Amsterdam-West

In Amsterdam-West is een woning op de Hoofdweg vlakbij het Mercatorplein zondagnacht beschoten. Een van de kogels ging dwars door een muur van de woning. Niemand raakte gewond. Het is het zoveelste geweldsincident dit weekend in Amsterdam.

Buurtbewoners werden rond 2.50 wakker van de schietpartij. Volgens een getuige boorde de kogel zich vanaf de eerste verdieping naar de hal op de begane grond. De politie doet onderzoek.

Vierde schietpartij

Het is het vierde schietincident in vier dagen tijd in Amsterdam. Donderdagavond werd de 28-jarige Julian Curiel doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost. Zaterdagavond raakte een man gewond bij een schietpartij op de Dickenslaan in Zuidoost en zondagavond werd er bij een schietpartij op de Willem Kromhoutstraat in Geuzenveld (Nieuw-West) een woning geraakt.

Ook vielen bij een geweldsincident op IJburg zaterdagmiddag twee gewonden en werd een vuurwapen gevonden. Daarnaast werd voor de deur van een woning aan het Snodenhoekpark in Zuidoost zondagavond een handgranaat gevonden.