Woning beschoten in Schagen (UPDATE)

In het Noord-Hollandse Schagen is gisteravond een woning beschoten. Drie kogels werden afgevuurd op de gevel. Er raakte niemand gewond. De schutter ging er vandoor met een auto. Crimesite sprak met de bewoner van het pand.

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. De technische recherche heeft sporen veilig gesteld. De schutter zou met een auto zijn gevlucht, van hem ontbreekt ieder spoor. Onder buurtgenoten is onrust: ‘er wonen hier kleine kinderen’ , zegt een buurtbewoner.

Jos D.

Uit nader onderzoek van Crimesite blijkt dat op het adres een stukadoorsbedrijf gevestigd is. Eigenaar is de 27 jarige Jos D. die ook op het adres woont. Vanmiddag spraken we telefonisch met hem:

Ik woon daar samen met mijn vriendin. Ik ben erg geschrokken van de schietpartij, die totaal onverwacht kwam. Ik heb eigenlijk ook geen idee uit welke hoek dit komt. Ik heb ruzie met een voormalige vriend van me, maar kan me niet voorstellen dat hij dit gedaan heeft. Waar die ruzie over ging, over geld of iets anders, zeg ik liever niet. De schoten op mijn huis zie ik meer als een waarschuwing, een intimidatie. Als ze me dood hadden willen schieten, hadden ze wel gewacht tot ik naar buiten kwam. Maar ik laat me niet intimideren. Ik ga niet naar een schuiladres of iets dergelijks.

Jos D. erkent tegenover Crimesite dat hij een strafblad heeft: ‘er zijn wel eens dingetjes voorgevallen, ja’. Hij is vanochtend gehoord door de recherche over het schietincident bij zijn woning.

Volgens radiozender SchagenFM werd begin dit jaar in de omgeving ook al geschoten. Toen werd op de Frans Halsstraat een 26-jarige man geraakt. De politie deed destijds onderzoek maar de schutter werd niet gevonden. Het Noord-Hollands Dagblad maakte gisteravond opnames ter plaatste.