Woning Bram Zeegers verkocht

De woning van voormalig advocaat Bram Zeegers is verkocht aan vastgoedhandelaar Bart Harts. Dat meldt Quotenet. Zeegers was advocaat en deed zaken met de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Hij overleed in het najaar van 2007 op de derde verdieping van het pand toen hij in bad lag en een overdosis xtc had genomen. Overigens concludeerde de politie tot een natuurlijke dood. Het overlijden was aanvankelijk enigszins verdacht omdat Zeegers verklaringen aan het afleggen was over afpersingen door Willem Holleeder waar Endstra het slachtoffer van zou zijn.

Zeegers legde vijftien verklaringen af over de relaties en de zaken van Willem Endstra. Door zijn dood kon Zeegers niet meer getuigen op het proces tegen Willen Holleeder.

Het huis van Zeegers stond jarenlang leeg. Vastgoedondernemer Harts zou het pand geheel willen verbouwen en er tevens een nieuw bad in willen plaatsen.

Zeegers pleegde samen met Endstra en de vermoorde Curaçaose ondernemer Giovanni van Ierland – baas van prostitutiecentrum Campo Allegre – strafbare feiten in de sfeer van witwassen van geld.

Hij stapte in 1999 samen met Leijenberg Vastgoed, een BV van de vriendin van Willem Holleeder, in de vastgoed-BV Finoren, een bedrijf dat door Endstra en een aantal Hells Angels rond 1995 was gebruikt voor witwassen van winsten uit de verkoop van hasj.

Bart Harts (39) kocht de woning begin juni voor een onbekend bedrag van de erven Zeegers, schrijft Quotenet. De vastgoedbelegger staat met een vermogen van €15 miljoen op plek 40 in Quote’s top 100 met rijkste selfmade ondernemers onder de veertig. Harts zou voornemens zijn het onderkomen te verbouwen en te verkopen voor €1.975.000.