Woning doorzocht op sporen in Zaak-Erol

De politie is maandag in een woning aan de Doornbosheerd in Groningen op zoek naar sporen in de moordzaak van Halil Erol. Mogelijk is Erol in 2010 in de woning omgebracht en in stukken gehakt. De huidige bewoners zijn elders ondergebracht. Zij hebben niets met de zaak te maken.

Bloedsporen

Als het misdrijf in het bewuste huis is gepleegd dan zijn er mogelijk nog bloedsporen aanwezig. Zelfs minuscule bloedsporen zijn jaren na dato nog gemakkelijk aan te tonen. Ook als een ruimte is gereinigd en op het oog schoon is dan zijn er vaak nog bloedsporen vast te stellen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Het onderzoek neemt mogelijk dagen in beslag.

Meubels

Sommige lichaamsdelen van Erol zijn aangetroffen in natuurgebieden. Andere zijn nooit gevonden. Vrijdag is er een 39-jarige vrouw aangehouden. Er zijn in het verleden meerdere verdachten geweest. De aangehouden vrouw of een andere verdachte woonde mogelijk in 2010 in dit huis.

Volgens het Dagblad van het Noorden zijn er in de straat in de wijk Beijnum schermen rond de woning neergezet. Agenten brengen stukje bij beetje meubels naar buiten. Er is ook een speurhond ingezet.

Zie alle berichten over de zaak:

Aanhouding in zaak Steenwijkse gruwelmoord (UPDATE)

Weer verdachte moord Halil Erol vrij

Arrestatie in moordzaak Halil Erol

Politie zoekt zwarte auto in zaak Halil Erol

Gevonden lichaamsdelen van Halil Erol