Woning familielid Nordin Amrabat beschoten

In de Noord-Hollandse plaats Huizen is in de nacht van donderdag op vrijdag een huis beschoten, waar volgens bronnen van Crimesite de oudere broer van voetballer Nordin Amrabat woont. Op foto’s van regionale zender RTVNH is te zien dat in het raam aan de voorzijde twee kogelgaten zitten en ook in de muur van de woning.

Een buurvrouw laat aan RTVNH weten wakker te zijn geworden van de knallen: ‘Om 03.15 uur hoorde ik drie schoten’, vertelt ze. ‘Ik keek naar buiten, maar zag niets en ging toen weer slapen.’

Nordin

De woning wordt volgens een bron van Crimesite bewoond door Fauzi Amrabat, een oudere broer van Nordin Amrabat, die op dit moment voetbalt bij de Britse club Watford FC. Amrabat (29) werd geboren in Naarden en begon met voetballen bij amateurclub De Zuidvogels uit Huizen. Daar werd hij gescout door Ajax. Na drie seizoenen in Amsterdam kreeg hij last van groeiproblemen en blessures, waardoor hij weinig in actie kwam. Uiteindelijk belandde hij bij PSV. Daarna maakte hij nog een transfer naar het Turkse Galatasaray en speelde hij in Spanje bij Malaga. Amrabat komt ook uit voor het Marokkaanse nationale elftal. Zijn jongere broer, Sofyan Amrabat speelt dit seizoen voor FC Utrecht.

Onderzoek

Bij de schietpartij raakten geen mensen gewond. De aanleiding wordt momenteel onderzocht door de politie in Huizen, die ondermeer een buurtonderzoek doet. De familie Amrabat was telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.