Woning gezin Amsterdam beschoten

Een woning in Amsterdam-Oost waar een moeder met twee kinderen woont, is twee nachten op rij beschoten. Niemand raakte gewond, de politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagochtend ontdekte de bewoonster twee gaatjes in haar slaapkamerraam op de derde verdieping. Na forensisch onderzoek bleek het om kogelgaten te gaan. Verdere sporen werden niet gevonden en hoe laat de woning is beschoten, is onbekend. Zaterdagmorgen ontdekte de vrouw nieuwe kogelgaten in haar raam. Ook dit keer is de vrouw niet wakker geweest en lijken er geen getuigen te zijn. Het onderzoek is in volle gang en de vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gehoord of gezien.

De vrouw woont er met twee jonge zoons. Tegenover AT5 zegt haar oudste zoon, die ergens anders woont, geen enkele aanleiding te zien waarom zijn moeder een doelwit zou zijn. “Ze is een werkende vrouw, ik werk. Mijn broertjes gaan gewoon naar school. Hoe kan het gebeuren dat ze twee keer, twee dagen achter elkaar, op haar slaapkamerraam schieten?” Volgens de zoon is de vrouw getraumatiseerd en zal ze tijdelijk vertrekken.