Woningovervallers goed in beeld (VIDEO)

De politie zet zwaar in op de aanpak van woningovervallen, een zogenoemde high-impact crime. Deze week zijn in Opsporing Verzocht drie zaken aan de orde. Bij een overval aan het Galjoen in Amstelveen staan de daders goed op beeld. Bij twee overvallen is een taser gebruikt.

Douche

Die overval vond plaats op in de nacht van 25 april rond 05.15 bij een ouder echtpaar (68 en 72 jaar) op een woonwagenkampje. De man werkt nog steeds; hij heeft zijn eigen sloopbedrijf. Om zijn vrouw ’s ochtends niet wakker te maken heeft hij een aparte douche gebouwd in het schuurtje naast het huis. Als hij heeft gedoucht en klaar is om in alle vroegte naar zijn bedrijf te gaan wordt hij aangevallen met veel geweld. Een uur later vertrekken de overvallers met een geldkist met muntgeld en wat sieraden. Het zijn waarschijnlijk jongens van Antilliaanse komaf omdat de slachtoffers Papiaments hoorden praten.

Klein geldbedrag

In Den Haag was een ouder en hulpbehoevend echtpaar (71 en 64 jaar) in hun woning aan de Stieltjesstraat op 29 juli even na 18.00 slachtoffer van een gewelddadige overval. Bij de man is een been geamputeerd en de vrouw is bedlegerig. Bewakingscamera’s registreren een man een vrouw. De man bewerkt de man onder meer vier keer met een taser en dreigt met een mes. Hij wordt vastgebonden. De vrouw geeft een portemonnee met een klein geldbedrag af. Meer buit was er niet te halen. De man was lichtgetint en droeg een helm. De vrouw droeg een zwarte hoofddoek, witte slippers en een rugzak. Haar gezicht was vrijwel geheel bedekt met een sluier en een zwarte zonnebril.

Winschoten

Afgelopen zaterdagmorgen 20 augustus 2016 is door familie het lichaam van Sietze Grave (82) gevonden in zijn appartement aan de Hyacintstraat in Winschoten. Hij was met geweld om het leven te zijn gebracht. Grave handelde geregeld in goud en zilver. Uit gesprekken en onderzoek in de woning is vast komen te staan dat er een groot geldbedrag uit zijn appartement is verdwenen.In de nacht van afgelopen vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus rond 04.30 hebben buurtbewoners gezien dat twee mannen gekleed in spijkerbroeken vanaf het balkon van Sietze Grave sprongen en wegliepen in de richting van de Dahliastraat, die daarachter ligt.