Woningstichting wil Harrie R. uit woning zetten

De president van de Limburgse chapter van de Bandidos, Harrie R., wordt als het aan de woningstichting ZoWonen ligt, uit zijn woning gezet. ZoWonen heeft een kort geding aangespannen om R. uit zijn woning in Nieuwstadt te krijgen. Het kort geding dient op 27 augustus.

ZoWonen is van mening dat doordat er twee keer een explosief tegen de woning van R. is gegooid, er sprake is van ernstige verstoring van de openbare orde. Om deze reden wil de stichting het huurcontract ontbinden. Ook heeft ZoWonen mee laten wegen dat de buurtbewoners zich niet langer veilig meer voelen in de buurt.

Onbewoond

Vanaf maart van dit jaar woont er niemand meer op het adres. De gemeente heeft in eerste de woning voor drie maanden gesloten. Daarna heeft R. te horen gekregen dat hij niet meer welkom was in de woning en heeft de woningstichting de sloten vervangen.

Via het kort geding wordt geprobeerd om de woning te kunnen ontruimen en de opgelopen huurachterstand van 2500 euro te innen.

Dochter

R. laat via zijn advocaat weten dat hij weinig kan doen aan de verstoring van de openbare orde. Daarnaast komt zijn 23-jarige dochter op straat te staan als gevolg van het ontbinden van het huurcontract.

R. zit op dit moment een celstraf uit van 10 maanden voor verboden drugs- en wapenbezit.