Woonwagenkamp: aangifte tegen burgemeester

De belangenorganisatie Woonwagenbewoners-in-actie gaat aangifte doen tegen burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre en de hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen. Zij pleiten allebei voor speciale teams die woonwagenkampen aan moeten pakken. ‘Wij laten ons niet langer meer discrimineren en vals beschuldigen’, aldus een van de woordvoerders van de belangenorganisatie in De Telegraaf.

De bewoners van het woonwagenkamp in Waalre hebben een groot conflict met de gemeente. De bewoners vinden dat de burgemeester steeds signalen blijft afgeven dat zij verantwoordelijk zijn vor de aanslag op het gemeentehuis deze zomer. Daarvoor was al een conflict over onder andere verschillende loodsen op het kamp. Volgens de burgemeester zitten daarin bedrijven, terwijl er maar een onderneming is ingeschreven.

Maandag viel de politie bij het woonwagenkamp binnen vanwege een onderzoek naar import van vermoedelijk duizenden kilo’s Apaan. Met deze stof kan eenvoudig BMK worden gemaakt, de belangrijkste grondstof voor amfetamine.

Woonwagenbewoners-in-actie vindt dat burgemeester De Wijkerslooth moet opstappen. ‘Deze burgemeester kan beter zijn biezen pakken. We gaan zowel de hoofdofficier als de burgemeester aanklagen bij het Europese Hof’, aldus een woordvoerder in De Telegraaf. De organisatie vindt dat 40.000 woonwagenbewoners in Nederland als criminelen worden afgeschilderd. ‘Dit raakt alle woonwagenbewoners.’