Wout S. reed na liquidatiepoging schutter overhoop

Bij een liquidatiepoging op 27 juni werd de 68-jarige Wout S. door 12 kogels in zijn bovenlichaam en hoofd geraakt. Toch wist hij met de auto waar hij in zat over de schutter heen te rijden. Die raakte zwaargewond. S. ligt vanaf het incident in het ziekenhuis, zijn herstel gaat volgens zijn advocaat Willem den Daas met ups en downs. Het is nog maar de vraag of hij helemaal zal herstellen.

Doodlopend

S. werd bij zijn huis in een hinderlaag gelokt. Hij werd tot in de doodlopende straat waar hij woont achtervolgd. Daar lag iemand in de struiken te wachten. Deze man opende het vuur op hem en schoot een magazijn kogels op de auto van S. leeg. Tijdens het schieten of net daarna is S. met zijn auto over de man heen gereden. S. wist zijn his in te vluchten en de schutter sprong in de auto die S. had achtervolgd.

Buitenland

De schutter werd later in een ziekenhuis in het buitenland aangehouden. Daar is hij gearresteerd, overgedragen aan de Nederlandse politie en naar het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen gebracht. Hij ligt in volledige beperking en mag met niemand behalve zijn advocaat contact hebben.

Het Openbaar Ministerie doet verder geen onderzoek naar het inrijden van S. op de schutter. Volgens Den Daas gaat het om zelfverdediging omdat de man het vuur had geopend op S.

Wiethandel

De advocaat van S. heeft geen idee waarom de schutter het op S. gemunt had. Volgens ingewijden zou S. zich bezig hebben gehouden van grootschalige wiethandel. Hij zou samen met anderen een drugslijn hebben gehad tussen Engeland en Ierland. Ze zouden hier een fortuin mee hebben verdiend. De mannen ontkennen alles en zouden inmiddels niet meer samenwerken.