Wraak op Hells Angel in rosse buurt Hamburg?

In Hamburg loopt een onderzoek tegen de 24-jarige vriendin van een Mongol die opdracht zou hebben gegeven een top-Hells Angel te liquideren, vorig jaar op straat in de Hamburgse “Kiez” in Sankt Pauli. Komt de zaak rond?

Rolstoel

Slachtoffer Dariusch “Dari” F. (38) zit in een rolstoel door de mislukte aanslag op zijn leven die bij hem ernstig ruggenmergletsel veroorzaakte, en een verlamming vanaf zijn middel. Hij was ooit gevreesd vechtsporter (“Der Schlächter”), een belangrijke Hells Angel, één van de mannen die het criminele circuit in de rosse buurt van Hamburg controleerde. Op 26 augustus 2018 is bij in zijn auto wachtend voor een stoplicht onder vuur genomen door een onbekende.

Decolleté

Afgelopen najaar zijn vier verdachten opgepakt in het onderzoek. Deze week diende bij de rechtbank een inleidende zitting in de zaak. Lisa S. is volgens Duitse journalisten een knappe vrouw, die aanwezig was op de zitting. In haar decolleté was een grote tattoo die de letters “Arash” vormden zichtbaar. Die naam staat voor haar grote liefde Arash T. (28), lid van de Mongols MC, die een gevangenisstraf in een andere zaak uitzit.

De politie denkt dat Lisa S. samen met haar vriend Arash wraak wilde nemen op Dari F.. Ook de tot in zijn gezicht getatoeëerde verdachte Arash was aanwezig. De verdachten zwegen. (tekst gaat verder onder reclame)

Mercedes-Coupé

De recherche heeft bewijs afgeleid uit de gedragingen van Lisa T. rond de dag van de schietpartij. Ze reed op 25 augustus met haar zilverkleurige Mercedes-Coupé 215 rond op de latere plaats delict. De volgende dag was ze weer ter plaatse in de Mercedes, volgens de politie vergezeld van een onbekende schutter. Toen F. die avond rond 23.50 in zijn auto stapte en even later werd beschoten zou ze ook vlak in de buurt zijn geweest.

Justitie beschikt over camerabeelden en getuigenverklaringen die de aanwezigheid en de route van de vrouw zouden reconstrueren.

Videotext

De recherche heeft vastgesteld dat Lisa T. op RTL-Videotext in de dagen voorafgaand aan de aanslag ieder uur berichtjes plaatste. Dat waren volgens de politie boodschappen in code waarmee ze haar grote liefde Arash op de hoogte hield van haar plannen.

De theorie van de recherche loopt verder doordat de Mercedes van Lisa T. op naam staat van vriend van de zuster van Arash T.. En zo leidt het onderzoek naar een nooit opgeloste aanslag in 2016, toen Lisa T. op 16 juni op een terras in Schnelsen beschoten werd door een vermomde schutter. Drie kogels troffen haar in het lichaam. Ze overleefde na in een coma geraakt te zijn.

Controle

Justitie plaatst die aanslag in een serie van schietincidenten en spanningen tussen Hells Angels en Mongols die vanaf 2015 een strijd voerden om de lucratieve controle over de rosse buurt in Hamburg. De Mongols verloren die strijd.

Het motief voor de aanslag op Dari F. is volgens justitie zonneklaar: wraak.

Maar of de zaak rondkomt is nog sterk de vraag. De advocaat van Lisa S. stelt dat niet bewezen is dat de vrouw op de dag van de aanslag in de Mercedes reed. Ook de betrokkenheid van Arash T. is mogelijk niet gemakkelijk te bewijzen. Er zijn wel tijdens het bezoekuur afgeluisterde gesprekken gevoegd in het dossier, die volgens justitie belastend zijn.

Geen aangifte

Dariusch F. stond volgens de recherche aan de leiding van een netwerk van een vijftigtal Hells Angels waarvan verschillende figuren meermalen in wapens- en drugszaken zijn veroordeeld.

F. heeft in de zaak van de aanslag op zijn leven geen aangifte gedaan en geen verklaring afgelegd. Zijn medisch dossier wilde hij niet afgeven en is door de politie in beslag genomen.