Wrakingsverzoek Naoufal F. afgewezen

De wrakingskamer van de rechtbank Amsterdam heeft het wrakingsverzoek afgewezen dat advocaat Inez Weski in de strafzaak tegen haar cliënt Naoufal “Noffel” F. woensdag indiende. De inhoudelijke behandeling gaat vrijdag verder.

Verzoeken

Naoufal F. wordt verdacht van het aansturen van de mislukte moordaanslag op Peter R., eind 2015 in Diemen. Weski had betoogd dat het haar onmogelijk wordt gemaakt om te onderzoeken of de kleine selectie die het Openbaar Ministerie uit miljoenen ontsleutelde pgp-berichten heeft gemaakt valide is en of er misschien nog ontlastende informatie is. Ook vindt ze dat haar client het recht op contra-expertise is ontnomen. Ze onderbouwde haar betoog met rapporten van deskundigen. De rechtbank wees haar verzoeken af en Weski zegde woensdag haar vertrouwen in de rechtbank op.

Vraag

De zaak dient vrijdag om 09.30 in de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Een belangrijke vraag is of Weski het op deze manier nog mogelijk acht een goede verdediging te voeren. In dat geval zou ze de verdediging kunnen neerleggen. Het is ook mogelijk dat ze erop rekent dat in hoger beroep het gerechtshof meer begrip voor haar standpunten zal hebben.

Het verslag over de zitting van woensdag:

Nieuwe overwinning OM over pgp-berichten