Speedlab in bedrijvenpand Rosmalen (UPDATE1)

De politie heeft donderdagmiddag op een industrieterrein aan de Kievitsven in Rosmalen een amfetaminelab ontdekt. Het drugslab werd gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) waren vrijdag nog bezig met de onmanteling.

Verborgen ruimte

Dat nam veel tijd in beslag doordat het drugslab in een verborgen ruimte zat. Om de aangetroffen apparatuur en andere spullen te kunnen afvoeren, moest er onder andere een muur worden afgebroken. De omgeving rondom het drugslab is afgezet en zwaarbewapende agenten hebben het gebouw bewaakt. Over de grootte van het lab is nog niets bekend.

Anijsachtige geur

De politie kwam het lab op het spoor nadat een getuige had gemeld dat hij in de omgeving van het pand een vreemde, anijsachtige lucht had geroken. Toen de politie poolshoogte nam, werd in een verborgen ruimte een compleet amfetaminelab aangetroffen. Naast apparatuur werden ook chemicaliën voor de productie van speed aangetroffen, zo meldt de politie. Er zijn nog geen arrestaties verricht.