XTC-lab in villa Ajax-hooligan

In de Villa aan de Minnedreef in het Belgische Kalmthout, waar maandag de bekende Ajax-hooligan Daan van der E. werd aangehouden, is een xtc-lab ontdekt. Dat melden verschillende Belgische media woensdag.

(Foto: Het Nieuwsblad)

Van der E. werd maandagmorgen in de luxe villa samen met zijn vriendin Tamara F. en een compagnon gearresteerd. Volgens het Belgische Nieuwsblad zou het gaan om Teun D.  De federale politie deed de inval op aanwijzen van de Nederlandse autoriteiten.

Tijdens de doorzoekingen in de villa zou de politie een amfetaminelab en grondstoffen voor xtc en speed hebben aangetroffen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland verdenkt het drietal van deelname aan een criminele organisatie en drugshandel. Ze zullen worden overgeleverd aan Nederland.

Daan van der E. is een bekend persoon binnen en buiten de supporters van voetbalclub Ajax. Hij en zijn vriendin Tamara F. zijn vorig jaar nog veroordeeld voor drugshandel. Ook werd zijn naam genoemd in het onderzoek naar de moord op Sven Westendorp, ook een bekende binnen Ajax. Volgens justitie zou Rick H. daar ook meer van weten. H. is in februari veroordeeld tot 16 jaar cel voor het doodschieten van de 24-jarige Bilal el H.