Xtc lab opgerold in Waddinxveen

De Rotterdamse politie heeft in een loods in Waddinxveen een flinke hoeveelheid xtc-pillen en grondstoffen gevonden. Er werden bijna 200.000 pillen gevonden, zo’n 200 liter PMK en een hoeveelheid anabolen. Twee mensen zijn gearresteerd.

Het onderzoek startte na een aantal onverklaarde contante geldstortingen op een bankrekening en informatie dat iemand in een te dure auto reed. De recherche volgde het spoor naar Ridderkerk, Rotterdam en Waddinxveen.

Invallen

Eind juni werden daar invallen gedaan. De vondst wordt nu pas bekend gemaakt. In de opslagplaats in Waddinxveen troffen de politiemensen grote hoeveelheden synthetische drugs en grondstoffen daarvoor aan. De 200 liter PMK heeft een waarde van rond de 750.000 euro. Ook werden 1,1 kilogram MDMA en 20 kilogram cafeïne in beslag genomen. Dat wordt vaak als versnijdingsmiddel gebruikt.

Inbeslagnames

Bij de bereiding van de pillen werden een sealapparaat en een vacumeermachine gebruikt. Die werden evenals twee personenauto’s, en een geldbedrag van rond de 22.000 euro in beslag genomen. De drugs en de grondstoffen zijn vernietigd. Twee mensen, een 33-jarige Rotterdammer en een 39-jarige vrouw uit Waddinxveen zijn aangehouden.