Xtc-producenten maakten ook anabolen

In een drugslab dat in april in Rotterdam werd ontmanteld, werden ook anabole steroïden gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. Volgens het OM gaat het om een erg gevaarlijke situatie, omdat de stoffen van de drugs kunnen worden vermengd met die van de anabolen.

‘Als je op die manier anabolen produceert, is dat een groot risico voor de gezondheid van de gebruikers. Die weten uiteindelijk niet wat ze spuiten of slikken’, aldus een woordvoerder van het OM tegen de NOS.

Auto’s voor liquidaties

De politie vond het drugslab per toeval in een onderzoek naar gestolen auto’s die werden gebruikt bij liquidaties. Eén van de auto’s leidde naar een man uit Spijkenisse, die met iemand anders een drugslab had ingericht in Hoogvliet. Op 18 april deed de politie een inval in de loods.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de verdachten de anabolen via websites verkochten. Ze hielden een uitgebreide administratie bij en hadden honderden klanten, uit Nederland en België.

Anabolen vaak uit China

Het is al langer duidelijk dat criminelen handelen in verboden hormonen, maar de meeste pillen en spuiten komen uit China. Het is voor het eerst dat er is aangetoond dat er ook anabolen zijn gemaakt in een drugslab.

De rechtbank van Amsterdam beslist vrijdag of de mannen vast blijven zitten.