Mogelijk xtc-lab in Zeeuws-Vlaanderen

Afgelopen vrijdagavond heeft de de recherche van het korps Gelderland-Midden invallen gedaan in een onderzoek naar hard drugs. In IJzendijke (Zeeuws-Vlaanderen) is een 38-jarige man aangehouden. De politie was daar volgens getuigen met vier vrachtwagens bezig te ontruimen, zeer waarschijnlijk gaat het om een laboratorium waar xtc-pillen of amfetamine konden worden gemaakt. Hoofdverdachte is een 44-jarige man uit de gemeente Montferland, bij Arnhem.

De politie zegt dat het onderzoek in ‘nauwe’ samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gebeurt.

Er zijn diverse soorten drugs in beslag genomen maar ook contanten en administratie. De politie niet bevestigen om welke soorten drugs het gaat.

Het onderzoek is begonnen op ‘informatie die bij de politie is binnengekomen’.

In district Waterweg-Noord van Rotterdam-Rijnmond, in de buurt van Schiedam heeft de recherche bij een inval in een woning op maandagochtend vroeg, grondstoffen aangetroffen voor de productie van xtc-tabletten. 

De politie zegt een melding van wateroverlast in een bedrijfspand te hebben gekregen. Toen de politie panden aan de Hogenbanweg onderzocht werden 20 vaatjes met chemicaliën gevonden en ook een installatie.

Waarschijnlijk staat deze zaak los van het Arnhemse onderzoek.