Yasmeen Dad werd gewurgd

De 25-jarige Rotterdamse Yasmeen Dad, die in januari vermist werd en wiens lichaam in februari in Ruinen werd gevonden, is gewurgd. Dat blijkt donderdag uit een zitting voor de rechtbank van Rotterdam, waar de man van Dad voor het eerst moest voorkomen. De man heeft volgens justitie gelogen over zijn alibi op het moment van de moord en het moment direct daarna.

Dat blijkt uit telefoongegevens rond de woning van Dad en het bos in Ruinen. De man beriep zich tijdens de zaak op zijn zwijgrecht. Uit de telefoongegevens zou blijken dat de man twee keer in Ruinen is geweest. Ook twee van zijn vrienden waren in het bos.

De vrienden werden afgelopen week opgepakt. De politie deed toen ook doorzoekingen in twee woningen en een garage.

Mishandeld

De echtgenoot van Dad werd direct na de vondst van het lichaam aangehouden. Het lichaam van de vrouw werd gevonden gewikkeld in een kleed, dat de vader van de verdachte heeft herkend als een kleed dat ‘in de familie is geweest’.

De vrouw zou al langere tijd zijn mishandeld door haar man. Ze mocht niet in contact komen met de buitenwereld, terwijl Dad meer vrijheid wilde, stelt justitie.