Moordzaak Alex Wiegmink niet heropend

De moordzaak van de 44-jarige hardloper Alex Wiegmink uit het Gelderse Drempt wordt niet heropend. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem donderdag tegenover Crimesite bevestigd. Bij het tv-programma Dossier GLD van Omroep Gelderland kwam eind januari een tip binnen over de moord van ruim tien jaar geleden.

Volgens het OM is er onvoldoende aanleiding om aan de hand van die tip het onderzoek opnieuw te openen. Degene die zich meldde zou meer informatie hebben over de auto van Alex – opvallend door de beugels op het dak – die hij gezien zou hebben toentertijd. Het slachtoffer is in 2003 in zijn eigen auto van Rheden naar Erp vervoerd. Hij had een opvallende groene groene Opel Omega Caravan met beugels op het dak.

Er meldde zich ook nog een andere getuige bij de politie naar aanleiding van de uitzending op Omroep Gelderland, maar die wil verder niets meer verklaren. Volgens het OM is die man meermalen opgeroepen door de politie, maar hij wil verder niets zeggen. Het onderzoek blijft daardoor op de plank liggen. 

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Alex Wiegmink in een uitgebrande auto werd gevonden in het Brabantse Erp. Na zijn werk – hij was huisschilder – ging Alex op 20 januari 2003 aan het eind van de middag nog een rondje hardlopen op De Posbank in Rheden. Dat is een uitgestrekt natuur- en recreatiegebied. Vervolgens is hij vermoord en ongeveer 80 kilometer verderop in Erp in zijn auto in brand gestoken.

Lees hier alles over de moord op Alex Wiegmink. Nog meer in het boek Cold Cases.