Politie vraagt info schietpartij Leidschendam (VIDEO)

Twee verdachten zijn ervoor vrijgesproken bij de rechtbank. Terwijl het hoger beroep op komst is treedt de politie naar buiten met vragen over de dodelijke schietpartij en ontvoering in Leiden en Leidschendam op 3 september 2014.

Cocaïne

Op die datum is de 28-jarige Hasin Tahiri onder bedreiging meegenomen vanuit Leiden. Tahiri was vader van twee kinderen maar ook betrokken bij handel in drugs, aldus de politie. Hij had de avond van de schietpartij om 22.00 een afspraak met een klant die cocaïne van hem wil kopen.

Stoppen

De politie stelde later vast dat hij onderweg naar de afspraak werd gevolgd door een BMW Station. Kennelijk had Tahiri niets in de gaten. Nadat hij zijn auto had geparkeerd en uitstapte renden twee mannen uit de BMW op hem af. Onder bedreiging van een pistool in zijn hand werd hij voorin de auto meegevoerd.

In Leidschendam weet Tahiri uit de auto te springen. Op de Gravin Marialaan werd hij te voet achtervolgd terwijl de mannen schreeuwden dat hij moest stoppen. Hij werd toen in zijn rug geschoten. Nadat Tahiri in elkaar zakte vluchtten beide mannen weg, de een rennend, de ander met de BMW.

Baggeren

Na een paar dagen is Tahiri in het ziekenhuis overleden. Volgens de politie waren er twee daders: de eerste was blank, toen 22 jaar, rond de 1,80, de ander was licht getint, 28 jaar, zwaargebouwd en rond de 1,75. Deze twee mannen zijn voor de rechter verschenen en vrijgesproken omdat het bewijs niet rond kwam.

Het Openbaar Ministerie zegt goede hoop te hebben met nieuwe tips de mannen veroordeeld te krijgen. In Opsporing Verzocht kwam de zaak dinsdag aan de orde.

De rennende verdachte is destijds in de Gravin Juliana van Stolberglaan aangehouden. Hij had geen vuurwapen bij zich. De politie denkt dat hij het vuurwapen ergens in het water heeft gegooid. Binnenkort zal de politie in alle sloten en vijvers op de vluchtroute gaan baggeren. De rennende verdachte staat op video: