Zaak Düzgün naar beveiligde rechtbank

De zaak rond de moord op de Veghelse kickbokser Volkan Düzgün wordt verder behandeld in een extra beveiligde rechtbank. De verdachte Pat R. (21) verscheen maandag niet tijdens de eerste zogenoemde pro formazitting in de rechtbank in Den Bosch. R. wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij de liquidatie van Volkan Düzgün in juli van dit jaar.

Door @Michael de Hoogh

Pat R. was maandag niet aanwezig in de rechtbank in Den Bosch. ‘Dat heeft met logistieke redenen te maken’, zei zijn advocaat Erik Thomas.

PBC

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat  de 21-jarige Pat R. onderzocht wordt in het Pieter Baan Centrum (PBC), maar de rechtbank vindt dat vooralsnog niet nodig. ‘We willen graag meer te weten komen over de persoon van de verdachte. Hoe heeft het zover kunnen komen dat hij na een aantal kleinere geweldsdelicten in één keer zo’n zwaar misdrijf heeft gepleegd’, aldus de officier van justitie maandag.

Doodgeschoten

De Veghelse kickbokser Volkan Düzgün werd op zaterdagochtend 13 juli rond 06.30 uur door de buurman dood gevonden in zijn auto bij zijn huis. Düzgün zat nog achter het stuur, maar hij bleek te zijn doodgeschoten. Enkele getuigen, waaronder de buurman, zouden de avond ervoor, rond 23.00 uur, al knallen hebben gehoord. Dat leek op vuurwerk, maar ze zagen verder niets aparts.

Dreiging

Pat R. wil volgens de officier van justitie inhoudelijk nog niets zeggen over de zaak. 'Hij beroept zich steeds op zijn zwijgrecht', aldus de officier. Een aantal weken geleden is verdachte Pat R. uit veiligheidsoverwegingen van de PI in Grave overgeplaatst naar Rotterdam. De overige zittingen in deze zaak worden in ‘een beveiligde setting’ gehouden.

Drugs

Naast de moord op de kickbokser wordt R. ook verdacht van het bezit van ruim 8 kilo amfetamine en 200 gram wiet. Over eventuele onderzoekswensen werd niets gezegd maandag. Het dossier is nog niet compleet. De zaak wordt waarschijnlijk pas volgend jaar oktober inhoudelijk behandeld.