Zaak Jennefer: 30 jaar geëist in hoger beroep

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep 30 jaar celstraf geëist tegen Anthony K. voor de moord op en verkrachting van de 10-jarige Jennefer van Oostende in Rotterdam. K. werd vorig jaar door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 18 jaar na een eis van levenslang door het OM.

Na de veroordeling tot 18 jaar in eerste aanleg was er woede bij de nabestaanden. Het OM had immers een levenslange gevangenisstraf geëist. Nu eist het OM geen levenslang, maar 30 jaar celstraf voor Anthony K.

Jennefer verdween op 8 oktober 2011. Ze was die dag aan het spelen met de kinderen van de verdachte in zijn woning in Rotterdam-Zuid. Wat er daarna precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Jennefer zou volgens de verdachte naar de woning van haar vader zijn gelopen, maar daar is ze nooit aangekomen. 's Avonds werd ze door haar moeder als vermist opgegeven.

De familie van Jennefer en de politie hebben het huis van de verdachte nog bezocht, maar er was geen spoor van het 10-jarige meisje. Toen de politie later een telefoongesprek tussen verdachte en zijn ex-vriendin (de zus van Jennefer) afluisterde, bleek dat hun kinderen hadden gezien dat de verdachte geweld had gebruikt tegen Jennefer. Daarop werd de man aangehouden en werd de woning doorzocht. Jennefer werd gevonden in plastic zakken, opgevouwen in een slaapbank. Uit sectie bleek dat ze is gewurgd en misbruikt.

Lees ook:

10-jarig meisje gedood

Eén keer levenslang opgelegd in 2012