Zaak kruipruimtemoord vertraagd

Het onderzoek naar de zogenoemde kruipruimtemoord, waarbij het verminkte lichaam van Zwollenaar Deniz Guldogdu (38) werd gevonden, is vertraagd vanwege de viervoudige moord in Enschede. Dat melden lokale media naar aanleiding van een pro forma-zitting maandagochtend. 

De stoffelijke resten van Goldugdu werden begin vorig jaar gevonden in de kruipruimte van Mark de G. (foto), een jeugdvriend van het slachtoffer.

Door het hoofd geschoten

Volgens De G. heeft Goldugdu zichzelf door het hoofd geschoten, nadat hij paranoïde was geraakt door het innemen van een ‘cocktail’ van medicijnen en cocaïne. Naar eigen zeggen heeft de verdachte nog geprobeerd het slachtoffer tegen te houden, maar was dat niet gelukt. De G. heeft nog niets gezegd over waarom hij het in stukken gezaagde lichaam van Goldugdu in zijn kruipruimte verborgen hield. Naast de stoffelijke resten van het slachtoffer werden er ook twee vuurwapens bij De G. thuis gevonden. Mogelijk had De G. een schuld bij Goldugdu, die volgens de advocaat van de verdachte in de wiethandel zat.

Stagiaires

De advocaat van de verdachte heeft ook grote kritiek op het psychologisch onderzoek dat is uitgevoerd naar zijn cliënt. ‘Dat is deels uitgevoerd door stagiaires, studentes, hoe betrouwbaar is dat? Daarnaast staan er 6 onwaarheden in, die bepalend kunnen zijn voor de conclusie van een psycholoog’ aldus de raadsman bij RTV Oost.

Aanvankelijk ging het Openbaar Ministerie ervan uit dat het onderzoek naar de moord in september zou zijn afgerond. De advocaat van De G. vindt het daarom ook onbegrijpelijk dat de officier van justitie de viervoudige moord in Enschede opvoert als reden van de vertraging van het onderzoek. Die moordpartij vond immers in november plaats.

De inhoudelijke zitting van het proces staat nu gepland voor april 2019.