Zaak Erraghib verder in gewone rechtbank

De rechtszaak tegen de twee verdachten van de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein gaat verder in de gewone rechtbank. Dat heeft een woordvoerder van het OM aan Crimesite laten weten. Eerdere pro forma-zittingen vonden plaats in extra beveiligde rechtbanken, omdat de familie van de verdachten was bedreigd. 

De eerste pro forma-zitting vond plaats in de Bunker in Amsterdam. Daar was verdachte Abdleghani el H. niet bij aanwezig. De tweede zitting was 6 september jl in een extra beveiligde zaal in de rechtbank van Rotterdam. Het is niet precies duidelijk wat de aard van de bedreigingen was waardoor extra beveiliging noodzakelijk was.

Dochtertje

Samir Erraghib werd in april van dit jaar geliquideerd op een parkeerplaats bij zijn huis, een flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein. Zijn zevenjarig dochtertje liep naast hem. De twee wilden in de auto stappen om naar Arabische les te gaan, toen twee mannen het vuur openden. Na de schietpartij wilden de twee mannen wegrijden, maar hun BMW wilde niet starten.

De 22-jarige Abdelghani el H. uit Vianen werd dezelfde dag nog opgepakt. Hij hield zich schuil op een moestuinencomplex in de buurt. Bowy T. (23) uit Rosmalen werd later aangehouden. Hij was met proefverlof tijdens de liquidatie. Bowy T. was veroordeeld tot jeugd-tbs, maar in het kader van zijn resocialisatie werd hij – onder voorwaarden – al op vrije voeten gesteld.

De eerstvolgende pro forma-zitting is eind november. Het dossier beslaat inmiddels meer dan 1800 pagina’s.

Eerdere berichten hier en hier.