Zaak met kogelvrije kleding leeggeroofd

Een Eindhovense winkel die kogelwerende kleding verkoopt is vrijdagavond rond negen uur vrijwel helemaal leeggeroofd. De daders hebben een buit die tienduizenden euro’s waard is meegenomen. De daders wisten een zwaar slot te forceren en konden ondanks een alarminstallatie ontkomen.

De eigenaar van de winkel wil tegen het Eindhovens Dagblad niet zeggen voor welk bedrag er uit zijn zaak gestolen is. Het goedkoopste hemd uit zijn winkel kost 2.400 euro. ‘Als je de gestolen spullen voor 500 euro per stuk kan verkopen, heb je zo 50.000 euro of meer verdiend’, zegt hij tegen de krant.

Winkelstraat

De overvallers zouden met de auto tot bij de winkel zijn gereden en toen het slot hebben geforceerd. In de straat liep nog winkelend publiek, maar daar trokken de criminelen zich niets van aan. Het alarm ging af, maar de daders waren al verdwenen toen de politie op dat alarm af kwam.

De winkel is pas drie weken open, waardoor er geen rolluik en bewakingscamera’s geïnstalleerd waren. De eigenaar van de winkel heeft aangekondigd dat die er nu wel gaan komen. Sinds de winkel open is, zouden er al meerdere pogingen zijn gedaan om bij de winkel in te breken.

Bekijk hieronder een item van Omroep Brabant over de kledingwinkel.