Zaak Michelle Mooij heropend

Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat de Alkmaarse Michelle Mooij drie jaar geleden niet door zelfmoord om het leven is gekomen, maar dat ze is vermoord. Daarom heeft het gerechtshof vrijdag besloten dat de zaak heropend moet worden. Volgens De Telegraaf heeft haar toenmalige vriend een verdachte rol in deze zaak.

De 24 -jarige Alkmaarse werd in 2010 levenloos aangetroffen in de woonkamer van haar woning in Alkmaar. Ze hing aan een koord, die bevestigd was aan een lampenhaakje. Haar ouders hebben meteen na de vondst van hun dochter hun twijfels uitgesproken over de doodsoorzaak van Michelle Mooij, schrijft De Telegraaf dinsdag.

In de woonkamer zou nauwelijks technisch onderzoek zijn verricht door de recherche en getuigen werden amper gehoord. Volgens De Telegraaf zou de politie ook volledig voorbij zijn gegaan aan het gewelddadige verleden van haar vriend. De 29-jarige man zou haar meermalen hebben bedreigd, mishandeld en verkracht. Er zouden zes processen verbaal zijn waarin Michelle aangaf dat ze bang was en vreesde voor haar leven, aldus De Telegraaf.

Een aantal noodkreten van haar worden dinsdag weergegeven in de papieren krant: ‘Ik ontmoet hem nog omdat ik bang ben dat hij mij vermoordt als ik alle contact verbreek.’ (…) ‘Ik durf hem ook niet buiten te houden. Dan ben ik bang dat hij iets ergs doet. Dat hij mij iets aandoet. Dat hij mij neersteekt of neerschiet.’ (…) ‘Als hij zo weer vrijkomt, dan ben ik bang dat hij mij dan wel vermoordt. Daar ben ik echt bang voor.’