‘Zaak moordplannen officier geseponeerd’

De zaak tegen Toon van H. (63) uit Echt is geseponeerd. Hij is volgens het Openbaar Ministerie  ten onrechte aangemerkt als verdachte van het plannen van een liquidatie van een officier van justitie en een FIOD-rechercheur. Dat schrijft De Limburger.

Sepotcode 1

Het Openbaar Ministerie heeft deze week aan Van H. laten weten tot de conclusie te zijn gekomen dat er zelfs geen redelijk vermoeden van schuld was toen de politie op dinsdag 20 september 2016 Toon van H. in zijn huis in Echt in de boeien sloeg.

Ruim een jaar geleden kwam al naar buiten dat er geen bewijs gevonden was. Dat een officier van justitie aan een voormalig verdachte een brief met sepotcode 1 (ten onrechte als verdachte aangemerkt) schrijft komt zelden voor.

Tip

In 2016 was er het vermoeden dat Van H. oud-officier Paul van Hilten en FIOD-rechercheur Fons Wijers om het leven wilde brengen en een huurmoordenaar zocht. Hij was al eens eerder kort aangehouden nadat er in 2003 een tip was binnengekomen dat een vriend van Van H. een huurmoordenaar zocht om te twee om te brengen.

In 2016 werd hij na twee dagen op vrije voeten gesteld. Toon van H. is er volgens De Limburger van overtuigd dat de opsporingsdiensten twee keer valse informatie hebben gekregen.

Zijn advocaat spreekt van ‘een blamage’ voor het Openbaar Ministerie.

De voorgaande berichten:

Geen bewijs in Limburgs liquidatieonderzoek

Liquidatie-verdachte na drie dagen vrij

‘Van H. wilde advocaat-generaal vermoorden’ (UPDATE)

‘Opdrachtgever’ liquidatie ‘ambtenaren’ opgepakt