Zaalvoetbalclub gerund met drugsgeld

De succesvolle zaalvoetbalclub ’t Knooppunt uit de Pijp wordt door de gemeente Amsterdam verboden. Recherche-onderzoek heeft aangetoond dat in de club drugsgeld van criminelen rond ging. Crimineel kopstuk Houssine Ait S., alias Hoes, was erelid van de club. 

De gemeente heeft de zaalvoetbalclub donderdag laten weten dat de gemeentelijke sporthallen voortaan verboden terrein zijn. De club mag er geen wedstrijden meer spelen en evenmin trainen. De KNVB heeft de club uit de competitie gezet.

Gwenette Martha

Volgens Het Parool ziet de gemeente Amsterdam ‘integriteitsrisico’s vanwege de aanwezigheid van crimineel geld. Geruchten dat criminelen betrokken zouden zijn bij de zaalvoetbalclub gingen al langer. Gwenette Martha, groot voetballiefhebber en ooit behorend tot de jeugdselectie van Ajax, kwam vaak bij ’t Knooppunt. Ook zijn vroegere vriend Houssine Ait S. was er veel op de tribune te vinden. De twee raakten later gebrouilleerd. Martha werd in mei 2014 geliquideerd. Houssine Ait S. zou tegenwoordig in Marokko verblijven.

Doodgeschoten

De politie denkt dat crimineel vermogen van Ait S. gebruikt is door de zaalvoetbalclub. Waarschijnlijk gaat het om tonnen per jaar. Ook de familie van Ait S. speelde een rol bij ‘ Knooppunt. Ook andere betrokkenen bij de zaalvoetbalclub staan volgens Het Parool bij de recherche bekend om hun rol in de Amsterdamse onderwereld. Twee mannen die volgens ingewijden de spelers uitbetaalden, zijn in 2013 en dit jaar in Amsterdam doodgeschoten. Rechercheurs zagen bij thuiswedstrijden van ’t Knooppunt regelmatig criminelen op de tribune. Enkele van hen mengden zich vorig jaar in een grote vechtpartij tijdens de verloren bekerfinale, waarbij de keeper van de tegenstander flinke klappen kreeg.

Succesvol

De zaalvoetbalclub, die Sporthal De Pijp naast het Okura Hotel als thuisbasis had, was uiterst succesvol. Vorig jaar werd de club landskampioen. In 2016 wonnen ze de beker. Dit jaar werd de finale van de play-offs om het landskampioenschap op het nippertje verloren.