Zakelijk conflict oorzaak dodelijke schietpartij Oss

De schietpartij in Oss waarbij maandagochtend de 43-jarige Hakan Zatsan het leven liet, vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in een zakelijk conflict tussen het slachtoffer en Erik van der L. Laatstgenoemde probeerde zich maandagmiddag van het leven te beroven toen een arrestatieteam zijn woning binnenviel.

Van der L. en Zatsan (foto) hadden 5 jaar lang samen een bedrijf dat was gespecialiseerd in de verkoop en reparatie van reinigingsapparatuur. Eind 2012 gingen de 2 met grote onenigheid uiteen. Er zou gedoe zijn geweest over privé opnames uit het bedrijf. De ruzie werd verschillende malen uitgevochten voor de rechter. Zatsan was ondertussen zijn eigen bedrijf begonnen onder de naam HCS (Hakan Cleaning Systems), een concurrent van het bedrijf van Erik van der L. en zijn vrouw.

Geliefd

De 43-jarige Zatsan, geen bekende van de politie, was een geliefd persoon in Oss. Hij sponsorde 2 amateur voetbalclubs en was vader van 2 jonge kinderen. De Turkse gemeenschap in de Brabantse stad reageerde met ontzetting op zijn overlijden.