Zakenman Dick Peschar was ontvoerd (UPDATE)

Zakenman ‘Tricky Dicky’ Peschar (58) was sinds maandagavond vermist maar is weer terecht. Tegen Quote vertelde hij ontvoerd te zijn door een groep Albanezen. De politie had een opsporingsbericht verspreid. Hij was verdwenen nadat hij in Amsterdam een café had bezocht.

‘De dingen die ik tegen mijn hoofd heb gehad met de mededeling dat het nu zou gebeuren, dat is niet leuk. En dan druk ik me zachtjes uit. Ik heb doodsangsten uitgestaan.’ aldus Peschar tegen Quote. Peschar vertelt vanmorgen om half twaalf ‘een schop onder zijn reet’ te hebben gekregen en weer te zijn losgelaten. De achtergrond zou een oplichtingszaak zijn geweest, de zaak-Wevers. De 70-jarige investeerder uit Rijssen werd bij een woningoverval zo ernstig toegetakeld dat hij mogelijk nooit meer kan lopen. Wevers had aangifte gedaan van oplichting van 8 ton van een bedrijf waarbij Peschar betrokken was. Overigens schrijft De Telegraaf dat Peschar dinsdag in het Hilton Hotel in Amsterdam gezien zou zijn.

Wevers had aangifte gedaan van de oplichtingszaak. Hij claimde verder nog 8 ton tegoed te hebben van een bedrijf waarbij Peschar betrokken was.

Tegen Quotenet heeft zijn vriendin Lisa Henneman de vrees uitgesproken dat hij door criminelen is ontvoerd. Peschar zou de afgelopen tijd twee keer zijn klemgereden. Toen hij maandagavond na een eetafspraak in een restaurant nabij het Hoofddorpplein in Amsterdam  niet naar huis kwam heeft zijn vriendin de politie ingelicht.

Peschar’s Mercedes is teruggevonden aan een Amsterdamse gracht, op geruime afstand van het Hoofddorpplein en zijn huis. Peschar is veroordeeld voor oplichting. De recherche heeft hem ook in het kader van onderzoeken naar Willem Holleeder onderzocht maar hij was daarin geen verdachte.