Zaltbommel: grootste drugsketel ooit (VIDEO)

Een drugslab dat dinsdag in een zeecontainer is aangetroffen in Zaltbommel bevatte de grootste ketel die de politie ooit in Nederland heeft gevonden. De ketel van 700 liter was goed voor de productie van honderden kilo’s amfetamine per week. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Dampen

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de brandweer zijn woensdag de hele dag bezig met onderzoek en het ontmantelen van het lab. Het lab was aangetroffen in een pand bij een autobedrijf aan de Bommelsekade in Zaltbommel. Er was ook veel chemisch afval in het pand aanwezig en de lucht was er verontreinigd door chemische dampen. Het lab was deels in bedrijf. Na de inval heeft de politie 12 uur gewacht totdat alles was afgekoeld. In het lab was op het moment van de inval niemand aanwezig.

Twintig labs

De Bommelsekade werd woensdag afgesloten. Bij het laboratorium is 6000 liter aan chemisch afval aangetroffen. Dit jaar zijn tot nog toe twintig labs voor synthetische drugs ontmanteld, vooral in het zuiden van het land. De politie zegt niet te weten of de eigenaar van het autobedrijf betrokken was bij het drugslab en of hij er van wist. Waterschap Rivierenland heeft woensdag voor de tweede keer onderzoek gedaan maar constateerde geen verontreiniging van het oppervlaktewater in de sloot bij het terrein.