Zandkorrels spoor naar verdachte seriemoorden

Twee zandkorrels in de auto van de gewelddadige om het leven gebracht Roemeense Mirela Mos hebben de recherche op het spoor gebracht van de mogelijke seriemoordenaar en huisschilder Sjonny W. (45). Donderdag was er een zitting in de rechtszaak tegen W.

Monique Roossien

Het in stukken gesneden lichaam van Mos is in november 2004 in Amsterdam-Zuidoost gevonden in vuilniszakken. Op één van de zakken zat een dna-spoor van W..

Op de twee zandkorrels zaten minuscule hoeveelheden bloed. Dat bloed bleek niet van Mos maar van de Groningse prostituee Monique Roossien (26). Zij werd vijftien maanden eerder gedood. Haar mishandelde en ontklede lichaam is gevonden op de stenen langs het IJmeer aan de Uitdammerdijk bij Amsterdam-Noord.

Drugs

Sjonny W. brachten nachten door met drank en drugs met prostituees en verslaafde vrouwen. Hij wordt ook verdacht van moord op de zwaar verslaafde Sabrina Oosterbeek. Zij verdween in maart van dit jaar spoorloos in Amsterdam-Zuidoost. W. had drugs en drank met haar gebruikt en ze hadden seks gehad. Hij zegt niet meer goed te weten wat er die avond is gebeurd.

Betekenis

Maarten Pijnenburg, de advocaat van W., zei voor de rechtbank dat de betekenis van het dna op de zandkorrels niet duidelijk is, als niet duidelijk is wie wanneer de auto heeft gebruikt. Volgens hem was Mirela Mos één van de gebruikers van de auto.

Hij zei ook dat het feit dat W. Sabrina Oosterbeek voor het laatst heeft gezien op zich niets zegt.

W. ontkent enige betrokkenheid bij de drie zaken. De rechtbank besloot dat hij nog zeker drie maanden langer in voorlopige hechtenis moet blijven. Het onderzoek loopt nog. Inhoudelijke behandeling is waarschijnlijk volgend jaar.
 


Zie eerdere berichten:

‘Bloederige zelfmoordpoging Sjonnie W.’

Sjonnie W. verdacht van derde moord

Verdachte 2 Amsterdamse moorden blijft vast zitten

Amsterdammer verdacht van twee moorden