Zedendelinquent op boot koningin Elizabeth

Een van de gasten op de sloep van de Britse koningin Elizabeth in de vlootschouw van afgelopen zondag, is veroordeeld voor aanranding en mishandeling. Hij had een prominente plek in de botenparade ter ere van het diamanten regeringsjubileum van de koningin.

Singh Rana was uitgenodigd door Prins Charles. Rana kreeg de uitnodiging vanwege zijn aandeel bij de sikhgemeenschap in Groot-Britannië. De prins zou niks van de celstraf afweten.

Rana deed zich in de jaren 80 voor als dokter. Op die manier won hij het vertrouwen van vrouwen. Hij deed inwendige onderzoeken en gaf hen ook injecties. In 1986 werd hij veroordeeld tot vier jaar cel.

Singh Rana zegt dat toen hij werd uitgenodigd, hem nooit iets is gevraagd over zijn verleden. De uitnodiging bevestigde voor hem dat hij zich goed heeft ingezet voor de samenleving sinds zijn veroordeling.

Parlementsleden eisen een onderzoek naar de aanwezigheid van Rana. Ze vinden dat de prins zelf mag weten wie hij uitnodigt, maar moet wel worden onderzocht hoe het kon gebeuren dat niemand wist dat hij was veroordeeld.

Bekijk hieronder beelden van de vlootschouw.

{youtube}OgNka09lQbI{/youtube}