Zee-coke: miljoen in beslag na nieuwe arrestaties

In het onderzoek naar de grote cocaïnevangst voor de kust van Zeeland heeft het HARC-team de afgelopen weken weer vijf verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen zijn goederen en geld ter waarde van ongeveer een miljoen euro in beslag genomen. Eind december werden de eerste arrestaties verricht toen de bemanning van een snelle speedboot op zee werd gepakt.

De speedboot was volgens het HARC-team, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod, bezig pakketten cocaïne op te vissen die even daarvoor overboord waren gezet van een containerschip onderweg naar de Rotterdamse haven.

Uiteindelijk werd bijna 400 kilo cocaïne uit zee gevist. Een deel spoelde aan op de Zeeuwse stranden. Behalve de vier mannen op de speedboot werd ook een bemanningslid van het zeeschip aangehouden.

De aangehouden verdachten zijn vier mannen in de leeftijd van 37 tot 64 afkomstig uit Halsteren, Bergen op Zoom en Wissenkerke. Ook een 60-jarige vrouw uit Wissenkerke werd aangehouden. De laatste arrestatie was afgelopen maandag. Zij worden verdacht van drugssmokkel en witwassen. Justitie denkt met deze aanhoudingen de bemanning van de twee speedboten te hebben gepakt. De personen op een speedboot wisten toentertijd te ontkomen, maar onderzoek leidde tot deze arrestaties.

Onder goederen (foto's) die bij de aanhoudingen in beslag zijn genomen zijn dure auto's, maar ook vier speedboten en twee sloepen. Er werd zo'n kwart miljoen euro aan contant geld gevonden.