Zeecontainers ingericht als rijdende wietkwekerij

Naar aanleiding van een melding van een mogelijke brand zondagmiddag heeft de politie in een loods aan de Handelsstraat in het Limburgse Hoensbroek meerdere wietkwekerijen aangetroffen in speciaal ingerichte vrachtwagenopleggers en zeecontainers.

500 planten per containter

Het zijn vijf vrachtwagenopleggers die op professionele wijze waren ingericht als kwekerij. Vier van deze opleggers stonden vol met planten. Een eerste schatting wijst op ongeveer 500 planten per oplegger. De combinaties met de kwekerijen konden dus worden verplaatst.

Daarnaast werden er ook vier grote zeecontainers aangetroffen die ook waren ingericht als kwekerij en volzaten met planten. Daarin stonden circa 240 planten per zeecontainer, zo blijkt uit een eerste ruwe schatting.

Industrieterrein

De loods waren de combinaties en de contairs staan bevindt zich op een industrieterrein. Medewerkers van de Forensische Opsporing verrichten een technisch onderzoek in het pand. Naar verwachting zijn politiemedewerkers nog lange tijd bezig met het ruimen en ontmantelen van de aangetroffen kwekerijen.

Er zijn geen aanhoudingen verricht.