Zeer groot drugslab ontmanteld

De politie heeft in het Gelderse Terborg dinsdagochtend een zeer groot synthetisch drugslaboratorium ontdekt. In Doetinchem werd in het onderzoek een wietkwekerij binnengevallen. In totaal zijn acht mensen aangehouden.

In gebruik

Het drugslab was opgezet in een loods aan de IJsselweg in Terborg. Het lab was op het moment van de inval in gebruik. Vijf aanwezige personen werden aangehouden. Later op de dag werden in een bedrijfspand in Giesbeek en een woning in Doetinchem zoekingen gedaan. In het bedrijfspand trof de politie een kwekerij en hield daar nog eens drie personen aan. De recherche is volop bezig met onderzoek.

Uitzonderlijk groot

De verdachten zijn zeven mannen en een vrouw, in de leeftijd van 28 tot en met 56 jaar en afkomstig uit Giesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep. De teamleider van het onderzoek noemt het aangetroffen lab ‘uitzonderlijk groot’. De kwekerij bestond uit ongeveer 400 planten. De aangetroffen softdrugs en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Forensische Opsporing is samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) begonnen met de ontmanteling van het synthetisch drugslaboratorium; dit gaat gezien de omvang vermoedelijk nog enkele dagen duren. Er zijn grote hoeveelheden materiaal en grondstoffen die worden veiliggesteld en vernietigd.