Zeer grote drugsvangst in Purmerend

De politie heeft donderdagavond bij een controle van een bestelbusje in Purmerend ruim 60 kilo cocaïne, 190 kilo MDMA-kristallen en 60 liter methamfetamine-olie (crystal meth) aangetroffen. Het busje verliet kort daarvoor een loods op een bedrijventerrein in Purmerend. Vijf personen zijn aangehouden.

Landelijke Eenheid

Naast de drugs zijn ook het busje en vier luxeauto’s die in de loods stonden in beslag genomen. Een team van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid hield de loods in de gaten en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadruimte trof de politie isolatiecontainers met de pakketten met drugs, verpakt in droogijs, en jerrycans met de methamfetamine-olie. Leden van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling hebben zijn ingezet om de isolatiecontainers, waarin de temperatuur -78 graden Celsius bedroeg, leeg te halen voor de inventarisatie van de drugs.

Twee miljoen pillen

De 190 kilo MDMA-kristallen zijn volgens de politie goed voor de productie van ongeveer twee miljoen xtc-pillen. Het vermoeden bestaat dat de drugs in de loods zijn verpakt voor transport. De vijf aangehouden mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot 70 en komende uit verschillende plaatsen in het land. zitten vast voor verhoor en worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.